Njemački portal izabrao najboljih 11 iz bivše Jugoslavije

Ako ste danas nervozni, nemojte gledati ovu postavu

Njemački portal izabrao najboljih 11 iz bivše Jugoslavije

Poznati njemački portal Transfermarkt.de sastavio je danas najbolju postavu od fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije.

Postava je, po mnogim mišljenjima, veoma čudna, prije svega zbog napada.

Čini se da bi vezni red bio jedan od najjačih, ako ne i najjači na svijetu, ali u napadu svoje mjesto nije našao drugi strijelac Serije A i još uvijek prvi strijelac Evropa lige Edin Džeko.

Umjesto njega, tu je dvojac iz Hrvatske - Mario Mandžukić i Nikola Kalinić. Poređenja radi, Džeko je ove sezone postigao više golova od njih dvojice skupa, kako u Seriji A, tako i u ostalim takmičenjima. Dakle, u ovoj postavi svoje mjesto je našao samo jedan fudbaler iz BiH i to Miralem Pjanić koji je svoje mjesto zauzeo u veznom redu. Više od pola tima čine hrvatski fudbaleri, njih čak šest,a tu su dva Srbijanca te po jedan fudbaler iz BiH, Slovenije i Crne Gore. 

Pogledajte i sami sastav i procijenite ko je i zašto sa portala Transfermarkt.de dao sebi za pravo da izostavi Edina Džeku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi