Njemački velikan sa četiri titule prvaka želi Riada Bajića

Najbolji strijelac PL BiH

Njemački velikan sa četiri titule prvaka želi Riada Bajića

Mladi ali i povremeni A reprezentativac Bosne i Hercegovine Riad Bajić predmet je interesovanja nekoliko klubova koji bi željeli angažovati napadača Željezničara od početka nove sezone.

Iako na Grbavici šute o potencijalnim kupcima, informacije obično procure u javnost, pa se tako saznalo da je Maribor jedan od zainteresovanih klubova za kupovinu najboljeg strijelca iz protekle sezone BH Telecom Premijer lige. Pored Viola tu je još nekoliko destinacija koje su za sada samo predmet špekulacija. 

Ipak, malo ili gotovo nikako se pisalo o mogućem odlasku 21-godišnjeg napadača u Njemačku. Naime, prema pisanju nekoliko njemačkih medija, koji se pozivaju na izvore u našoj zemlji, veliki interes za Bajića pokazao je Kaiserslautern.

Član 2. Bundeslige, koji je četiri puta osvajao šampionsku titulu uz dva pehara DFB Pokala, Bajića vidi kao moguće pojačanje na krilnoj poziciji, iako mladi reprezentativac već neko vrijeme ne igra na to mjestu. Navodno, tim koji sa klupe predvodi Kosta Runjaić nije jedini klub koji bi želio dovesti Željinog fudbalera. Pored Kaiserslauterna spominje se i novi bundesligaš Ingolstadt, te Union Berlin, još jedan član 2. Bundeslige.

Kaiserslautern po svemu spada među njemačke fudbalske velika, bez obzira što igra u nižem rangu. Po broju osvojenih titula u Bundesligi nalaze se na osmom mjestu, a ispred njih su Bayern (25), Nürnberg (9), Borussia Dortmund (8), Schalke 04 (7), HSV (6), te Stuttgart i Borussia M'gladbach (5). 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.