Njihovi životi vezani su za jedan klub
Foto: EPA

Legende timova

Njihovi životi vezani su za jedan klub

M. Šljivak

Savremeni fudbal donio je mnogo promjena. Pored konstantnog napretka same igre koja je iz godine u godinu sve brža, fudbal je postao i pravi biznis.

Tajkuni su basnoslovnim ponudama za igrače uništili draž fudbala. Tako danas rijetko koji fudbaler kompletnu karijeru odradi u jednom klubu. Zbog novca se promijeni i nekoliko ekipa tijekom karijere, a srećom još uvijek ima onih koji su zadovoljni onim što imaju u klubu kojeg vole

Bastian Schweinsteiger, Andres Iniesta, Xavi, Francesco Totti, rijetki su igrači koji ni ne pomišljaju da napuste svoje klubove usprkos velikim ponudama koje su imali tijekom prethodnih godina.

Mnogo je fudbalera koji su posvetili kompletne karijere jednom timu, a izabrali smo neke od najboljih na svijetu, koji su čitav život vezani za jedan klub.

Aktivne igrače nismo uvrstili na ovaj spisak...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije