No Bale, no party: Vels poražen od Ukrajine
Foto: EPA

Yarmolenko presudio Velšanima

No Bale, no party: Vels poražen od Ukrajine

Reprezentacija Ukrajine je večeras na Olimpijskom stadionu u Kijevu u prijateljskoj utakmici savladala Vels sa minimalnih 1:0.

Gosti su na teren istrčali u kombinovanom sastavu u kojem nije bilo glavne zvijezde i daleko najvažnije karike u ekipi Garetha Balea, ali ni Aarona Ramseyja i još nekih važnih fudbalera, pa je Ukrajina imala olakšan do pobjede.

Jedini pogodak na utakmici djelo je Yarmolenka, koji je u 28. minuti na asistenciju Rotana lijepim udarcem savladao Hennesseyja za, ispostavit će se na kraju, konačnih 1:0.

Interesantno je da je ukrajinski selektor Mykhaylo Fomenko večeras napravio svega dvije izmjene, uprkos tome što prijateljske utakmice u velikoj mjeri služe za isprobavanje novih igrača koji nemaju tako veliku minutažu u reprezentaciji.

Prijateljska utakmica:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ukrajina - Vels 1:0 (Yarmolenko 28')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi