Noćna mora Carlosa Teveza u Kini

Nije sve tako bajno

Noćna mora Carlosa Teveza u Kini

E. Čaušević

Argentinski napadač Carlos Tevez bio je najveća zvijezda minulog januarskog prelaznog roka.

Tevez je odlučio napustiti Bocu Juniors i svoju karijeru nastaviti u dresu Shanghai Shenhue. Kineski klub je Boci Juniors platio deset miliona dolara za 32-godišnjeg napadača koji je u Argentini godišnje zarađivao "samo" dva miliona dolara.

Odlaskom u Kinu Tevez je postao najplaćeniji igrač na svijetu jer će za dvije godine zaraditi nevjerovatnih 40 miliona dolara. Argentinac sedmično u svom novom klubu zaradi 615.000 funti. Ipak, prema argentinskim medijima Tevez nije baš oduševljen životom u Kini.

Kako piše argentinski Ole, Tevez je priznao svojim prijateljima da se ne može naviknuti na život u Kini. Navodno, čelnici Boce Juniors već su se "bacili" u akciju i žele Teveza vratiti u svoje redove što je prije moguće.

Ipak, mnogi vjeruju da će argentinski napadač u Kini ostati barem godinu dana kako bi uspio da se sa 20 miliona dolara vrati u svoju domovinu. Tevez se zaista "pati" u Kini i nije mu lako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi