Nonšalantna majstorija Hernanija zadivila navijače Porta
Foto: Screenshot

Fantastičan pogodak

Nonšalantna majstorija Hernanija zadivila navijače Porta

Portugalski Kup je sinoć donio dvoboj niželigaša Lusitana i Porta. Gosti iz Porta su potpuno razbil nemoćni Lusitano, a Hernani je ubjedljivu pobjedu svoje ekipe od 0:6, "začinio" majstorskim golom.

Golman domaćih je prvi put kapitulirao u 20. minuti kada je Aboubakar pogodio za 0:1, a isti igrač je samo minutu kasnije povisio na 0:2.

U drugom poluvremenu se nastavila agonija Lusitana, koji od 49. do 59. minute prima tri gola. Pogađali su redom Marcano, Otavio i Galeno.

Ipak, potez utakmice je viđen u 90. minuti, kada je Hernani pogodio za 0:6. Nakon jednog ubacivanja u kazneni prostor domaćih lopta je nekako stigla do napadača Porta koji na zaista nonšalantan način, "škorpion" udarcem, postiže šesti gol za svoju ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi