Nordtveit prešao iz West Hama u Hoffenheim

Potpisao do 2020.

Nordtveit prešao iz West Hama u Hoffenheim

Njemački bundesligaš Hoffenheim saopštio je da je u svoje redove doveo Havarda Nordtveita. 

Dosadašnji fudbaler West Hama prihvatio je ponudu iz Njemačke i karijeru će nastaviti u redovima Hoffenheima s kojim je, kako je navedeno na klupskoj stranici, potpisao ugovor do 2020. godine. 

Danac nakon potpisa nije skrivao zadovoljstvo, ističući kako je Hoffenheim za njega novi izazov u karijeri, te da će dati sve od sebe da opravda povjerenje. 

Hoffenheim je ovom 26-godišnjem odbrambenom fudbaleru osmi klub u dosadašnjoj karijeri. Prethodno je igrao za Borussiju M'Gladbach, Nurnberg, Arsenal, Lillestrom, Salamancu i Haugesund. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odnedavno je kapiten reprezentacije Danske za koju je odigrao ukupno 32 utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi