Nova dva remija na Afričkom kupu nacija

Pet utakmica završilo istim rezultatom

Nova dva remija na Afričkom kupu nacija

Prve utakmice grupe D na Afričkom kupu nacija su završene bez pobjednika. Ukupno pet, od osam utakmica prvog kola grupne faze završilo je istim rezultatom 1:1. Danas su prvo u Malabou Obala Slonovače i GVineja igrale 1:1, nakon toga Mali i Kamerun.

Daleko više se očekivalo od Obale Slonovače u prvoj utakmici, na kraju kako su se stvari razvijale mogu biti zadovoljni i bod. Gervinho je bio najraspoloženiji u prvom dijelu ali to je očito premalo. To Gvineja kaznila preko Mohameda Yattare koji postiže gol u 36. minuti za 0:1. U 58.minuti Gervinho je dobio crveni karton zbog udaranja igrača bez lopte, ali igrača više Gvineja nije iskoristila. Iako je Traore pogodio prečku. Dogodilo se suprotno. Seydou Doumbia je završio akciju Yaya Tourea i Bonyja.

Kamerun se u drugoj utakmici spasio u posljednjih osam minuta. Mali je vodio od 71.minute, nakon prekida pred golom sjajno reaguje Yatabaré, ali se Kamerun spasio. Sedam minuta prije kraja utakmice Ambroise Oyongo koji je najbolje reagovao na jednu dubinsku loptu koja je stigla skoro sa centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.