Nova majstorija Atomskog mrava za pobjedu Toronta
Foto: EPA

Play-off MLS lige

Nova majstorija Atomskog mrava za pobjedu Toronta

New York Red Bullsi su ugostili Toronto FC u prvoj utakmici četvrtfinala play-offa MLS lige, a na kraju su uspješniji bili gosti i slavili rezultatom 1:2.

Toronto je prvi i došao do vodstva. Igrala se 8. minuta kada je Jozy Altidore sjajno prošao po desnoj strani i ubacio loptu u protivnički šesnaesterac. Golman domaćih nije uspio raščistiti opasnost, pa je lopta došla do Vasqueza koji pogađa za 0:1.

Ipak, Red Bullsi uspijevaju izjednačiti prije odlaska na odmor i to u trećoj minuti sudijske nadoknade. Strijalac gola za 1:1 bio je Royer sa bijele tačke.

Iako su i domaći imali dosta prilika u ovoj utakmici, Toronto je ipak stigao do pobjede i to zahvaljujući još jednoj majstoriji Sebastiana Giovinca. 

Čini se da ne može proći ni jedna utakmica Toronta, a da popularni Atomski mrav ne napravi neki majstorski potez. Tako je bilo i ovaj put kada je u 72. minuti sjajno izveo slobodni udarac i pogodio za 1:2.

Domaći su do kraja pokušavali doći do izjednačenja, a najbliži je bio Wright-Phillips u 87. minuti, ali je odbrana Toronta uspjela otkloniti opasnost.

Fudbaleri Toronta su ovom pobjedom došli veoma blizu plasmanu u polufinale play-offa, a da li će u tome i uspjeti bit će poznato nakon revanša na njihovom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi