Nova ponuda za Sampaolija
Foto: EPA

U reprezentaciji žele Xavija kao pomoćnika Sampaoliju

Nova ponuda za Sampaolija

Ponovo se trener Seville, Jorge Sampaoli, povezuje sa novim angažmanima kako u klubovima, tako i na poziciji selektora različitih reprezentacija. Odavno se špekuliše da bi Sampaoli mogao preuzeti trenersku poziciju u Barceloni, a na klupi svoje reprezentacije bi ga htjeli vidjeti i u Fudbalskom savezu Argentine.

Ovaj put, španski mediji izvještavaju da su u Kataru spremni izdvojiti pozamašnu sumu novca kako bi Jorge Sampaoli došao na mjesto selektora njihovog državnog tima.

Osim Sampaolija, prema nezvaničnim informacijama, u Kataru, kao njegovog pomoćnika, žele vidjeti Barceloninu legendu, Xavija.

Iako je argentinski stručnjak pod ugovorom sa Andalužanima, to nije spriječilo mnogobrojne ponude, a kako je sportski direktor Seville, Monchi, nedavno napustio klub, mnogi špekulišu da bi i Sampaoli uskoro mogao potražiti novi posao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ponuda Katara je veoma unosna, ali se ova reprezentacije muči kako bi izborila učešće na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, tako da bi njihove ambicije sa Sampaolijem bile da se kvalifikuju za Olimpijske igre 2020., te da pokušaju proći grupu na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, kojeg je ova država i organizator.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi