Nova revolucija: Čeferin koriguje prijelazni rok
EPA

Spremaju se promjene

Nova revolucija: Čeferin koriguje prijelazni rok

Evropska fudbalska federacija (UEFA) planira korigovati prijelazni rok za igrače tokom ljeta. 

S ciljem da unormali situaciju na fudbalskom tržištu predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin je kazao kako postoji mogućnost da se skrati period za transfere prije početka sezone, o čemu će se uskoro konkretno raspravljati.

"Znam da će ova diskusija oko skraćivanja prijelaznog roka da izazove razne komentare širom Evrope i pratit ćemo situaciju. Iz mog ugla nije dobro za fudbalere da igraju az jedan klub kada krene sezona, a onda za drugi prije nego što se zatvori prijelazni rok", kazao je Čeferin, prenosi Times, dodavši:

"Dugo vremena traje ta nesigurnost. Po meni je prijelazni rok dug i podržat ću njegovo skraćivanje." 

Ideju o skraćivanju prijelaznog roka posebno zagovaraju u Engleskoj. Čak 17 od 20 klubova elitnog razreda je izrazilo spremnost za fudbalsku revoluciju, pod uslovom da se primjeni i na ostale lige, jer u suprotnom ne bi bilo smisla. 

Dio stručnjaka strahuje kako bi skraćivanjem prijelaznog roka ostale evropske lige, poput Španije i Italije, bile u prednosti jer bi i dalje mogle kupovati igrače do 31. augusta. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi