Novac mu nije začepio usta: Tevez brutalan prema Kinezima

Iskrenost argentinskog napadača

Novac mu nije začepio usta: Tevez brutalan prema Kinezima

Argentinski napadač Carlos Tevez od početka ove godine igra u kineskoj ligi gdje je postao najplaćeniji fudbaler svijeta. 

Mnogi su njegov, ali i potez ostalih velikih zvijezda koje se odluče otići u Kinu osudili te su ga optužili da je otišao samo zbog novca, što je i istina. 

Mnogi bi pomislili da će Tevez, zbog velikog novca koji prima govoriti sve najbolje o kineskom fudbalu, ali to ipak nije tako. Tevez je u svojoj posljednjoj izjavi bio veoma realan. 

"U Južnoj Americi i Evropi igrači uče igrati fudbal od djetinstva, ali to nije slučaj u Kini. Kinezi nisu dobri tehnički, a fudbal je mnogo drugačiji. Zbog tih razloga smatram da čak ni za 50 godina kineski fudbal neće biti u rangu evropskog", rekao je iskreni Tevez. 

Podsjetimo, on je u ovoj sezoni kineske Super lige odigrao 13 mečeva te je postigao tri pogotka uz četiri asistencije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi