Novac ne kupuje sreću: Tužna situacija Carlosa Teveza

Želi da se vrati u Bocu Juniors

Novac ne kupuje sreću: Tužna situacija Carlosa Teveza

E. Čaušević

Argentinski napadač Carlos Tevez krajem prošle godine odlučio je napustiti Bocu Juniors i karijeru nastaviti u dresu kineskog Shanghai Shenhue.

Tevez je dolaskom u ovaj kineski klub postao daleko najplaćeniji fudbaler svijeta, a Argentinas sedmično zaradi nevjerovatnih 615.000 funti. Međutim, za ovog 33-godišnjeg napadača baš se i ne može reći da se snašao u dalekoj Kini. Od decembra Tevez je u dresu Shanghaija odigrao samo šest utakmica i što je još gore postigao je samo jedan gol.

Navodno, Tevez nakon samo šest mjeseci razmišlja da napusti Kinu, te da se ponovo vrati u Argentinu. Po njegovim igrama se može vidjeti da nije baš zadovoljan životom na dalekom istoku i da parama ne može kupiti baš sve što poželi.

Kako pišu mediji u Argentini, Tevez će se najvjerovatnije u septembru vratiti u Bocu Juniors, ali još uvijek nije poznato na koji način će napustiti Shanghai s kojim ima ugovor na još godinu i po. Navodno, Tevez pokušava na sve načine da sporazumno raskine saradnju s klubom u kojem je već zaradio pravo bogatstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi