Nove pobjede Zvezde i Partizana

Super liga, 16. kolo

Nove pobjede Zvezde i Partizana

Crvena zvezda i Partizan upisali su nove pobjede u 16. kolu Super lige.

Zvezda je kao gost savladala Radnički iz Niša rezultatom 4:0, a blistao je Aleksandar Pešić koji je postigao hat-trick. Jedan gol je dodao i Kanga.

Aktuelni viceprvak Srbije je već nakon prvog poluvremena vodio sa 3:0, pa je pitanje pobjednika bilo riješeno mnogo prije kraja same utakmice.

I Partizan je bio uspješan gost. Crno-bijeli su na gostovanju savladali Mačvu sa 3:1 ali uz mnogo muke, jer su nakon prvog poluvremena gubili sa 1:0. Strijelac za Mačvu bio je Lazarević.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U nastavku utakmice Partizan je postigao tri gola i to preko Tawambe u 54., Ilića u 86. iz penala i Jovanovića u 89. minuti.

Nakon 16 kola, Crvena zvezda je vodeći tim tabele sa 43 boda uz impresivnu gol razliku 36:3, a Partizan je drugi sa četiri boda manje. Na trećem mjestu nalazi se Vojvodina sa 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi