Novi kineski prvoligaš nudi bogatstvo Edinu Džeki
Foto: EPA

Džeki nude 15 miliona eura po sezoni

Novi kineski prvoligaš nudi bogatstvo Edinu Džeki

M. Šljivak

Kineski klubovi odlučili su da zavladaju svijetom fudbala.

Gotovo da nema dana kada jedan od vrhunskih fudbalera ne dobije nemoralnu ponudu iz Kine, a klubovi iz ove zemlje nimalo ne štede novac pri dovođenju nekih od najboljih fudbalera svijeta.

Tako je Carlos Tevez nedavno postao najplaćeniji fudbaler svih vremena sa platom od 40 miliona dolara, a Kinezi imaju namjeru da bogatu ponudu pošalju i bh. napadaču Edinu Džeki.

Italijanski mediji tvrde da ekipa Tianjin Quanjian, koju s klupe predvodi legendarni Fabio Cannavaro, želi dovesti Džeku u svoje redove. Italijanski stručnjak je očaran igrama bh. fudbalera u dresu Rome i po svaku cijenu ga želi vidjeti u svom timu.

Ponuda očekivano nije nimalo bezazlena. Edinu ovaj klub nudi 15 miliona eura po sezoni, dok su Romi za Džekine usluge spremni isplatiti 30 miliona eura.

Tianjin Džeku želi dovesti već do kraja januara, ali ipak teško da će do ovog transfera doći, jer Roma nema namjeru pustiti najboljeg strijelca tima i to u trenutku kada im je najviše potreban.

Ekipa Tianjina je novi član društva najboljih kineskih klubova, a od stranih fudbalera u svom sastavu imaju dvojicu Brazilaca, Jadsona i Geuvanioa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cilj rukovodstva ovog tima je sami vrh kineskog fudbala i na tom putu neće štedjeti novac za velika pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi