Novi Pazar se oglasio saopštenjem nakon ispadanja iz lige

"Ovo je gubitak za srpski fudbal"

Novi Pazar se oglasio saopštenjem nakon ispadanja iz lige

FK Novi Pazar je jučerašnjim porazom od Čukaričkog zvanično ispao iz srbijanske Super lige.

Ovaj klub je na svom terenu izgubio sa visokih 5:0 i sada, kolo prije završetka sezone, ima četiri boda manje od Borca koji je u sigurnoj zoni.

Iz FK Novi Pazar su se javnosti oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem su poručili da je zbog njihovog ispadanja na gubitku srbijanski fudbal, te da se za opstanak bilo nemoguće izboriti u neregularnim uslovima.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Borili smo se do posljednjeg trenutka, vjerujući u svoju ekipu, ali bilo je teško izboriti se u ligi gdje su se stvari uglavnom dešavale van terena, posebno u završnici. Nažalost, časnim i sportskim ponašanjem na terenu i van njega, bilo je više nego očigledno da nismo imali nikakve šanse u toj neregularnoj borbi za opstanak. Našim ispadanjem nije izgubio samo Novi Pazar, sa velikim brojem navijača zbog kojih se u svijetu i igra fudbal, već i cijela fudbalska organizacija u Srbiji", poruka je Novopazaraca.

Novi Pazar se nalazi na posljednjem mjestu srbijanske Lige za opstanak sa 17 osvojenih bodova i dogodine će nakon punih šest godina zaigrati u drugoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi