Novi pogodak sjajnog Jasmina Šćuka, trijumf Mlade Boleslav

Gambrinus liga

Novi pogodak sjajnog Jasmina Šćuka, trijumf Mlade Boleslav

Jedan od derbija 25. kola češke Gambrinus lige igrali su večeras Mlada Boleslav i Jablonec. Rezultatom 3:2 slavio je domaći tim, a jedan od najboljih igrača na utakmici bio je naš internacionalac Jasmin Šćuk. 

Zahustel je domaće doveo u vodstvo već nakon osam minuta utakmice, da bi Loucka iz penala poravnao samo deset minuta kasnije.

U 24. minutu dosuđen je penal i za Mladu Boleslav, a siguran sa bijele tačke bio je upravo Šćuk što je bio njegov 12. pogodak u sezoni. Sedam minuta poslije Moulis je izjednačio na 2:2.

U desetom minutu nastavka konačnih 3:2 postavio je Magera. Mlada Boleslav je na trećem mjestu sa velikim izgledima da na ljeto zaigra u Evropskoj ligi.

Znojmo je na domaćem terenu pretrpio pravu katastrofu. Ostrava je protutnjala sa 4:0, a pogađali su Baranek, Gregus, Kukec i Vengrinek. Od bh. internacionalaca u poraženom timu nastupio je samo Crnkić, dok su Emir Zeba i Anes Haurdić meč odgledali sa klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Liberec je sa 2:1 na domaćem terenu bio bolji od Slovačkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.