Novi poraz Braunschweiga, Bičakčić se nije proslavio

Bundesliga, 3. kolo

Novi poraz Braunschweiga, Bičakčić se nije proslavio

E. Škorić

U prvom susretu nedjeljnog programa trećeg kola njemačke Bundeslige u Braunschweigu su snage odmjerili dva Eintrachta, a bolji su bili gosti iz Frankfurta.

Braunschweig je očajno krenuo u sezonu, te upisao i treći vezani poraz. Prvo ih je pobijedio Werder na njihovom terenu, zatim su izgubili u Dortmundu od Borussije, a sada su pred svojim navijačima bili nemoćni protiv Frankfurta.

I gosti su bili bez boda nakon dva kola, no sada su upisali vrijedne bodove. U prvih 45 minuta nije bilo golova iako su gosti bili bolji.

Frankfurt je poveo u 52. minuti. Alexander Meier je šutirao, lopta pogodila bh. reprezentativca Ermina Bičakčića, promijenila putanju i na kraju završila u mreži Daniela Davarija.

Pogodak za konačnih 0:2 u 63. minuti postigao je  Stefan Aiger i to nakon velike greške odbrambenog reda domaćih.

Bundesliga, 3. kolo:

Braunschweig - Franfkurt 0:2 (Meier 52, Aigner 63)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.