Novi poraz HSV-a i srušen negativni rekord

Bundesliga, 3. kolo

Novi poraz HSV-a i srušen negativni rekord

Fudbaleri HSV-a ni nakon 3. odigranog kola Bundeslige ne znaju za pobjedu, a tim sa sjevera Njemačke poražen je na gostovanju kod Hannovera sa 2:0. 

Ipak, da stvar bude gora nakon tri odigrane utakmice HSV je još uvijek bez postignutog gola. HSV je jedini klub koji je učestvovao u svakoj sezoni Bundeslige, ali je ovo prvi put u historiji kluba da u prva tri kola ovoga takmičenja nije uspio postići pogodak.

Već u 3. minuti utakmice sjajnu šansu za domaće je imao Joselu, ali je njegov udarac otišao pored gola. Ipak, deset minuta kasnije domaći fudbaleri su za hrabru igru nagrađeni golom, a njegov autor bio je danski fudbaler Leon Adreasen, a asistirao mu je Albornoz.

U 20. minuti dobru priliku za HSV imao je Holtby, ali njegov šut sa ivice kaznenog prostora odlazi pored lijeve stative Hannoverovog gola. 

Za ovaj promašaj ekipa Mirka Slomke kažnjena je četiri minute kasnije kada je asistenciju Joselua na pravi način iskoristio Sobiech i povećao vodstvo domaćeg tima na 2:0, što je bio konačni rezultat u prvih 45 minuta.

Već na samom startu drugog dijela igre gostujući fudbaleri koji u ovom šampionatu još uvijek nisu postigli gol imali su ogromnu šansu. Nakon ispucavanja Drobnyja, koji je stajao na golu umjesto Adlera, lopta je poslije greške odbrane Hannovera stigla do Müllera koji sa 12-13 metra loptu poslao preko gola domaćih.

Do kraja susreta fudbaleri HSV-a su pravili pritisak, stvarali prilike, ali do bilo kakve promjene rezultata nisu uspjeli doći. Sve što su uspjeli jeste prečka Rudnevsa u samom finišu utakmice. Sa ova tri boda Hannover je izbio na treću poziciju dok je HSV na samom dnu tabele.

Bundesliga, 3. kolo:
Hannover 96 - Hamburger SV 2:0 (Andreasen 13., Sobiech 24.)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.