Novi poraz Intera, senzacija Osmanlispora, Šehiću bh. derbi

Evropska liga

Novi poraz Intera, senzacija Osmanlispora, Šehiću bh. derbi

Večeras su odigrane utakmice 4. kola u grupama J, K i L. Najzanimljiviju utakmicu odigrali su Southampton i Inter, a na kraju se radovao engleski tim koji je nakon preokreta slavio sa 2:1.

Southampton je bio mnogo bolji tim na ovoj utakmici ali je u vodstvo prvi stigao Inter. Igrao se 33. minut kada je Icardi pogodio za vodstvo od 1:0, a pred kraj prvog poluvremena dosuđen je jedanaesterac za Southampton. Tadić je loše šutirao, a Handanoviću kao jednom od najboljih golmana penala na svijetu nije bilo teško zaustaviti udarac i sačuvati Inter u prednosti.

U drugom poluvremenu Southampton je krenuo još ofanzivnije, a to se domaćim isplatilo u 64. minuti kada je Van Dijk pogodio za 1:1. Samo šest minuta kasnije, Nagatomo je nes(p)retno savladao svog golmana i donio protivniku potpuni preokret.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, iako su obje ekipe propustile nekoliko poluprilika. Inter je ovim porazom dospio u vrlo tešku poziciju jer se nalazi na posljednjem mjestu grupe K, dok je Southampton drugi. Na tabeli vodi Sparta koja je večeras sa 2:0 savladala Hapoel Beer Shevu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi J viđen je mali bh. derbi PAOK-a i Qarabaga, a jedan naspram drugog našli su se Gojko Cimirot i Ibrahim Šehić. Više uspjeha imao je tim iz Azerbejdžana, koji je golom Michela iz 69. minute slavio sa 1:0. Šehić je odigrao svih 90, a Cimirot 81 minutu. U drugoj utakmici grupe J Fiorentina je savladala Liberec sa 3:0 golovima Iličića, Kalinića i Cristofora.

Najveće iznenađenje večeri priredio je turski Osmanlispor koji je kao gost savladao Villarreal sa 2:1. Webo je u 8. minuti doveo goste u vodstvo, da bi Hernandez na početku drugog poluvremena poravnao na 1:1. Konačnih 2:1 za Osmanlispor postavio je u 75. minuti Rusescu. Avdija Vršajević danas nije dobijao priliku za igru u ekipi Osmanlispora, koji vodi u ovoj grupi. U drugoj utakmici, Zurich i Steaua su odigrali meč bez pogodaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi