Novi poraz PSG-a

Toulouse savladao prvaka

Novi poraz PSG-a

Fudbaleri Toulousea slavili su večeras pobjedu protiv PSG-a u okviru 7. kola Ligue 1 sa 2:0.

Prvo poluvrijeme meča proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su nešto bolji bili domaći fudbaleri, ali bez većih šansi. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme donijelo je dva gola i to oba u mreži gostujuće ekipe. Prvo je u 48. minuti Bodiger sa jedanaest metara pogodio te donio prednost svom timu. 

Već u 79. minuti bilo je 2:0 za Toulouse i to nakon pogotka kojeg je postigao Durmaz. U međuvremenu, crveni karton za goste dobio je Aurier koji je samo olakšao posao domaćoj ekipi.

Bio je ovo već drugi poraz aktuelnog šampiona ove sezone i to nakon samo sedam mečeva u Ligue 1. Toulouse je nakon današnje utakmice pretekao ekipu iz glavnog grada te sada imaju 14 bodova, dok je PSG ostao na 13.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi