Novi poraz Sušićevog Eviana, hattrick za šest minuta

Odigrana tri susreta Druge francuske lige

Novi poraz Sušićevog Eviana, hattrick za šest minuta

A. Beganović

Odigrana su tri susreta 15. kola Druge francuske lige, a Evian kojeg s klupe predvodi nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić, pretrpio je poraz na gostovanju kod Toursa.

Ekipa Toursa slavila je sa 2:1, iako je od 67. minute igrala sa igračem manje. Tours je u vodstvo stigao u 13. minuti preko Santamarije, da bi u 49. Centonze stvari vratio na početak. I kada se očekivao kraj, tačnije u 90. minuti Kouakou je donio pobjedu Toursu.

Do pobjede je stigao i Dijon, koji je na domaćem terenu savladao Clermont rezultatom 4:1, a tri pogotka i to za samo šest minuta (25., 29., 31.) postigao je Julio Tavares. Za Dijon je još pogodio Said, dok je počasni pogodak za Clermont postigao Boulaya.

Siguran trijumf od 3:0 i to na gostovanju kod Creteila upisao je Nancy. Dale u 28., Di Bartolomeo u 50. (autogol) i Robic su bili strijelci za Nancy.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.