Novi poraz za Moyesa i Crvene đavole na azijskoj turneji

Poraz Uniteda od Yokohame

Novi poraz za Moyesa i Crvene đavole na azijskoj turneji

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester United poraženi su danas u prijateljskom susretu od japanske ekipe Yokohama Marinos rezultatom 3:2.

Već nakon 27 sekundi United je primio gol. Sjajnu akcije je lijepim volejom završio Marquinhos za prednost od 1:0.

Do izjednačenja Crveni đavoli su stigli u 19. minuti. Jesse Lingard je iskoristio smušenost odbrane domaćih, te je izjednačio na 1:1. Preokret je stigao 11 minuta kasnije kada je Tashiro postigao autogol nakon centaršuta sa lijeve strane.

Rezultatom 2:1 za United se otišlo na odmor, a u nastavku meča je Yokohama stigla do pobjede. Prvo je u 49. minuti Fabio Aguilar iskoristio grešku odbrane Uniteda, te je glavom nakon kornera pogodio za 2:2, da bi Fujita u 87. minuti pogodio za veliko slavlje domaćeg tima.

Prijateljski susret:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Yokohama - Manchester United 3:2 (Marquinhos 1', Aguilar 49', Fujita 87'/ Lingard 19', Tashiro 30'og)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.