Hodžić sudjelovao u pobjedi Dinama

Novi prvak Hrvatske doživio debakl na Maksimiru

U posljednjem, 36. kolu HNL-a snage su na Maksimiru odmjerili Dinamo i Rijeka. Novi prvak Hrvatske je u Zagreb stigao uz pratnju više od pet hiljada svojih navijača, koji su svjedočili teškom porazu rezultatom 5:2.

Već u 4. minuti Dinamo je poveo sa 1:0 golom Soudanija, koji je do kraja poluvremena došao i do hat-tricka. Alžirac je pogađao u 34. i 45. minuti za vodstvo domaćih od 3:0, da bi u posljednjim sekundama prvog poluvremena Vešović smanjio na 3:1.

Odmah na početku drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti Dani Olmo je pogodio za 4:1, da bi se pet minuta kasnije u strijelce upisao i naš Armin Hodžić. Bh. reprezentativac je tako došao do svog 16. gola u ovoj sezoni HNL-a i završio na diobi trećeg mjesta liste strijelaca. (Futacs 18, Soudani 17, Hodžić i Andrijašević po 16).

Franko Andrijašević je u 62. minuti promašio jedanaesterac za Rijeku, ali se u 83. minuti iskupio i postavio konačan rezultat utakmice 5:2. Za Dinamo su svih 90 minuta odigrala dvojica bh. reprezentativaca Armin Hodžić i Amer Gojak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Uprkos rezultatskom debaklu, Riječani su na kraju utakmice bili mnogo raspoloženiji od fudbalera Dinama i proslavili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske u klupskoj historiji. Dinamo je tako, nakon punih 11 godina, predao tron svom rivalu.

Rijeka sezonu završava sa 88 bodova i skor od 27 pobjeda, sedam remija i dva poraza, a Dinamo sa 86 bodova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi