Novi slučaj Payet: Diego Costa odbio da ostane u Chelseaju?

The Times tvrdi da Costa želi ići

Novi slučaj Payet: Diego Costa odbio da ostane u Chelseaju?

M. Šljivak

Mnogo pažnje izazvao je prethodnih dana sukob u Chelseaju između napadača Diega Coste i menadžera Antonija Contea.

Oni su imali sukob na jednom od treninga, a potom je italijanski stručnjak španskog napadača izostavio sa utakmice protiv Leicestera u Premiershipu.

Navodno, sve se ovo dešava zbog Costine želje da napusti Chelsea do kraja januarskog prelaznog roka.

Engleski The Times donio je danas informaciju kako je pravi uzrok sukoba činjenica da je napadač prošle sedmice odbio da potpiše novi ugovor s Plavcima.

Vodeći tim Premiershipa je Costi ponudio novi petogodišnji ugovor, vrijedan 200.000 funti sedmično, što je povećanje od 50.000 funti u odnosu na sadašnji ugovor.

Ipak, on je taj ugovor odbio. Navodno, on želi da napusti Chelsea i da ode u Kinu, gdje mu Tianjin Quanjian nudi 30 miliona funti godišnje i to nakon što se odbije porez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo je želja za odlaskom i odbijanje novog ugovora dovelo do sukoba, a Costa ima namjeru da napusti klub do kraja januara i teško da će se šta u njegovom stavu promijeniti.

Španski napadač brazilskih korijena je ove sezone postigao 14 golova u Premiershipu, a on bi mogao biti novi "slučaj Payet", jer je i francuski fudbaler Dimitri Payet nedavno odbio da igra za West Ham, zbog želje za odlaskom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi