Novi šok u Stuttgartu: Švabe prikovane za dno tabele

Odigran posljednji susret 12. kola njemačke Bundeslige

Novi šok u Stuttgartu: Švabe prikovane za dno tabele

Stuttgart je večeras na svom terenu u okviru posljednjeg susreta 12. kola njemačke Bundeslige ugostio Augsburg. Gosti su slavili rezultatom 1:0. 

Nije domaćin dobro otvorio susret sa Augsburgom. Daniel Schwab dobio je žuti karton u 21. minuti susreta. Samo šest minuta kasnije isti igrač je srušio fudbalera Augsburga, a Thorsten Kinhöfer pokazao mu je žuti karton, pa je Stuttgart od 27. minute igrao sa deset igrača. 

Prvu dobru priliku u prvom poluvremenu gosti su imali u 30. minuti susreta. Šutirao je Raul Bobadilla, ali je njegov udarac odlično odbranio Sven Ulreich. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta u Stuttgartu bez golova. 

Stuttgart je zaprijetio u 51. minuti susreta. Moritz Leitner je šutirao glavom nakon centaršuta, ali je njegov udarac sa linije izbila odbrana Augsburga. Gosti prijete u 66. minuti utakmice. Halil Altintop je šutirao, a ovaj put opasnost je otklonila odbrana Stuttgarta. 

Gosti do vodstva dolaze u 73. minuti susreta. Hlousek je igrao rukom u šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Jedanaesterac je izveo Paul Verhaegh i rutinski poslao loptu u donji desni ugao Ulreichovog gola. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Augsburg. 

Njemačka, Bundesliga, 12. kolo: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart - Augsburg 0:1 (Verhaegh 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti