Novi španski selektor odmah iznenadio spiskom fudbalera

Izostavio legendu reprezentacije

Novi španski selektor odmah iznenadio spiskom fudbalera

Novi selektor fudbalske reprezentacije Španije Julen Lopetegui objavio je danas prvi spisak fudbalera na koje će računati na mečevima protiv Belgije i Lihtenštajna.

Ono što je svima zapalo za oko je da na spisku nema legenarnog golmana ove reprezentacije, ali i madridskog Real Ikera Casillasa.

Lopetegui je pokušao i objasniti ovu odluku:

"Odlučio sam da mi De Gea bude prvi golman, a pratit ću dalje i Ikera. Razgovor s njim bio je lagan jer smo prijatelji i on zna moja razmišljanja, rekao sam mu zašto mislim da ne bi trebao biti u sastavu. I to ne znači da Casillas više nikad neće biti u reprezentaciji", poručio je Lopetegui.

Spisak Španije:

Golmani: David de Gea, Pepe Reina i Adrian San Miguel.

Defanzivci: Dani Carvajal, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Javi Martinez, Sergio Ramos, Marc Bartra, Jordi Alba i Azpilicueta. 

Veznjaci: Sergio Busquets, Saul Ñiguez, Koke, David Silva, Thiago i Mata.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napadači: Alvaro Morata, Vitolo, Lucas Vazquez, Nolito, Marco Asensio, Diego Costa i Alcacer.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi