Novi trijumf Reala, Izet Hajrović "živ"

Real slavio protiv Eibara

Novi trijumf Reala, Izet Hajrović "živ"

E. Škorić

Real Madrid gostovao je u Eibaru u 13. kolu španske Primere, te je bez većih problema upisao nova tri boda.

Real nije briljirao, no svejedno je uspio da ostvari pobjedu kojom je zadržao korak za Barcelonom i Atleticom.

Kraljevi su prvi put zaprijetili domaćinu poslije 15 minuta igre, ali je Ronaldov udarac zaustavio golman domaćih Riesgo. Eibar je uzvratio kroz dvije minute, ali je i Navas bio siguran na svom golu.

U završnici provg dijela Madriđani dolaze do pogotka. Modrić je ubacio, a Bale glavom loptu poslao u mrežu Eibara. Mogao je Bale u posljednjim sekundama prvog dijela postići još jedan gol, ali je ostalo 1:0.

Još dosadnija predstava u nastavku, a konačan rezultat postavlja Ronaldo u 82. minuti, pogodivši s bijele tačke. 

U sastavu Eibara od 85. minute zaigrao je i bh. reprezentativac Izet Hajrović. 

Real je, kako smo rekli, treći sa 27 bodova, Eibar je sedmi sa sedam bodova manje u odnosu na Kraljeve. Inače, treba dodati da je Real slavio u Primeri nakon dva uzastopna poraza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 13. kolo:

Eibar - Real 0:2 (Bale 43, Ronaldo 82 - penal)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.