Novi trofej za Miloševića i Hadžiahmetovića
Foto: EPA

Konyasporu Superkup

Novi trofej za Miloševića i Hadžiahmetovića

M. Šljivak

Ekipa Konyaspora pobijedila je večeras Bešiktaš s 2:1, te je osvojila trofej Superkupa Turske.

Iako su prije nekoliko dana ostali bez najboljeg strijelca Riada Bajića, koji je potpisao za Udinese, Konyaspor je večeras došao do drugog trofeja u svega tri mjeseca.

Pobijedili su prvaka Bešiktaš u borbi za prvi trofej u novoj sezoni, pa su nove medalje osvojili bh. fudbaleri Deni Milošević i Amir Hadžihametović.

Konya je do vodstva stigla u 33. minuti. Prekrasan gol je postigao Traore za 1:0, a ovaj rezultat se nije mijenjao sve do 77. minute. Bešiktaš je golom Tosuna došao do izjednačenja (1:1) i činilo se kako će doći do preokreta u ovom meču.

Ipak, u nadoknadi vremena šok na Vodafone Areni. Dosuđen je penal za Konyu, a precizan izvođač je Skubić za pobjedu i trofej Konyaspora.

Deni Milošević je igrao do 65. minute, dok Hadžiahmetović nije ulazio u igru.

Superkup:

Bešiktaš - Konya 1:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi