Novi trofej za Posebnog i Chelsea!
Foto: EPA

Chelsea osvojio Liga kup

Novi trofej za Posebnog i Chelsea!

M. Šljivak

Fudbaleri Chelseaja osvojili su trofej Liga kupa. Plavci su u današnjem finalu na Wembleyu savladali gradskog rivala Tottenham s 2:0.

Tottenham je bolje ušao u meč. Eriksen je u devetoj minuti uzdrmao prečku gola Chelseaja, da bi zatim oba tima stvorila po nekoliko dobrih prilika, koje međutim nisu iskoristili.

Ipak, u finišu prvog poluvremena Chelsea stiže do vodstva. Nakon gužve u kaznenom prostoru najbolje se snalazi John Terry, te pogađa za vodstvo od 1:0.

U nadoknadi je Chelsea mogao i do drugog gola, ali je udarac Garyja Cahilla odbranio Lloris.

Lloris je početkom drugog poluvremena spašavao i nakon udarca Fabregasa, ali je francuski golman matiran u 56. minuti. Udarac Diega Coste u vlastitu mrežu skreće Kyle Walker za prednost Plavaca od 2:0.

Imao je zatim Chelsea još nekoliko sjajnih šansi. Međutim, do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:0.

Liga kup, finale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Tottenham 2:0 (Terry 45', Walker 56'ag)

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.