Novinari odabrali deset najboljih trenera svijeta
Foto: EPA

Allegriju titula najboljeg

Novinari odabrali deset najboljih trenera svijeta

M. Šljivak

Italijanski list Corriere dello Sport je u saradnji sa 20 novinara širom Evrope odabrao deset najboljih trenera svijeta.

U anketi su učestvovali novinari najelitnijih evropskih medija poput L'Equipea, Sky Sportsa, RaiSporta, a prema njihovom izboru trenutno najbolji trener je Juventusov Massimiliano Allegri.

Već nekoliko sezona Allegri na sjajan način vodi Staru damu. To mu je donijeli priznanje i kod evropskih novinara i sa 167 bodova je osvojio prvo mjesto.

Iza njega su smješteni Antonio Conte (156) i Carlo Ancelotti (137), dok su među deset najboljih još Simeone, Mourinho, Guardiola, Jardim, Zidane, Luis Enrique i Emery.

Interesantno, devet novinara je Allegriju dalo prvo mjesto na listi, a  čak njih pet smatra menadžera Manchester Cityja Pepa Guardiolu za najboljeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi