Novo ime u Monacu: Potpisao Diego Benaglio

Švicarski golman

Novo ime u Monacu: Potpisao Diego Benaglio

Aktuelni francuski šampion Monaco konkurenciju na golmanskoj poziciji je pojačao sa Diegom Benaglijem. 

Radi se o 33-godišnjem švicarskom golmanu koji je u proteklih devet godina branio boje Wolfsburga, a sa Monacom je, kako je danas navedeno na klupskoj stranici, potpisao trogodišnji ugovor. 

"Za mene je velika čast biti dio kluba kao što je Monaco", kazao je, između ostalog, Benaglio. 

Oduševljenje nije skrivao ni potpredsjednik kluba Vadim Vasilyev.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Zadovoljstvo nam je što je za Monaco potpisao Benaglio. On je osvojio nekoliko trofeja sa Wolfsburgom, uključujući i Bundesligu, a uz to ima iskustvo igranja na Evropskom i Svjetskom prvenstvu. Sigurno će donijeti dodatno sigurnost našem timu", riječi su Vasilyeva. 

Monaco je Benagliju inače peti klub u profesionalnoj karijeri. Pored Wolfsburga ranije je još nastupao za Nacional (Portugal), Stuttgart (Njemačka) i Grasshoppers (Švicarska). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije