Novo pojačanje Milana dolazi iz Barcelone?
Foto: EPA

Rossoneri žele Rafinhu

Novo pojačanje Milana dolazi iz Barcelone?

M. Šljivak

Ekipa Milana još uvijek nije zaključila ljetni prelazni rok.

Veliki broj fudbalera pojačao je Rossonere ovog ljeta, ali rukovodstvo tima sa San Sira nema namjeru da stane s pojačanjima. 

Novo ime bi uskoro moglo doći iz Barcelone. Italijanski velikan je ozbiljno zainteresovan za dovođenje 24-godišnjeg veznjaka Rafinhe na kojeg trener katalonskog tima Ernesto Valverde ne računa previše.

Rukovodstvo Milana već je započelo pregovore s Barcom. Njihov prijedlog je da Rafinha dođe na jednogodišnju posudbu uz opciju kupovine narednog ljeta.

Brazilski fudbaler je kompletnu karijeru proveo u Barceloni. Jednu sezonu je odradio na posudbi u Celti, ali ni kod jednog trenera tima s Nou Campa nije dobio previše prostora za igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako je tokom prethodne tri sezone nastupio u ukupno 78 utakmica, ali je većinom šansu za igru dobijao s klupe.

Milan bi sasvim sigurno bio nova šansa za njega, a transfer bi trebao biti gotov do kraja ove sedmice.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi