Novo pojačanje na Westfalenu
Foto: EPA

U Dortmundu ne gube vrijeme

Novo pojačanje na Westfalenu

Borussia Dortmund  pokušava što ranije obezbjediti neophodna pojačanja. Prema pretpostavkama, prioriteti Thomasa Tuchela su pojačanja na poziciji centralnog veznog, ali i na poziciji štopera.

Iz Borussije Monchengladbach su potvrdili da će se 21-godišnji veznjak Mahmoud Dahoud, koji trenunto nastupa za ovu ekipu, nakon završetka sezone pridružiti Borussiji Dortmund.

Za ovog igrača bio je zainteresovan i Liverpool, međutim on je odlučio da ostane u Njemačkoj, tako da je odbio ponudu slavnog engleskog kluba.

Vjeruje se da bi Thomas Tuchel ubrzo mogao dovesti još jedno pojačanje u Dortmund, a radi se o Omeru Topraku iz Bayer Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vijest o Dahoudovom transferu objavljena je na zvaničnoj stranici njegovog, uskoro, bivšeg kluba.

Od ovog mladog igrača se očekuje da pojača sredinu ekipe iz Dortmunda, dok se za Topraka špekuliše da bi mogao zamijeniti Matsa Hummelsa koji je prošlog ljeta otišao u Bayern Minhen.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi