Novo pojačanje Reala: Nisam potpisao zbog novca
Foto: EPA

Vinicius o transferu u Real

Novo pojačanje Reala: Nisam potpisao zbog novca

M. Šljivak

Mladi Brazilac Vinicius Junior (16) postao je u utorak novi igrač Real Madrida.

Nova zvijezda brazilskog fudbala će se Kraljevima pridružiti tek 2019. godine kada postane punoljetan, a njegov trenutni tim Flamengom, inkasiraće čak 45 miliona eura.

Iako je skupo plaćen, mladi napadač kojeg porede s Neymarom, tvrdi da u Rel nije stigao zbog novca.

"Ne razmišljam o novcu. Fokusiran sam samo na fudbal i da navijače ovdje što više usrećim. Glava mi nije u Madridu, ne razmišljam još o Realu i fokusiran sam na Flamengo. Želim napraviti velike stvari ovdje, a kada budem u Realu, tamo ću davati sve od sebe", istakao je Vinicius.

Ovaj mladi fudbaler smatra se jednim od najvećih talenata brazilskog fudbala i predviđa mu se zaista spektakularna budućnosti.

Sada je sve na njemu, a osim fudbalskog talenta, biće mu potrebno i dosta sreće da uspije u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi