Novo pojačanje za Rijeku: Stigao i Matic Črnic

Reprezentativac Slovenije

Novo pojačanje za Rijeku: Stigao i Matic Črnic

Slovenački reprezentativac Matic Črnic napustio je Domžale i potpisao ugovor sa Rijekom. 

Črnic koji se u kvalifikacijama za Evropsku ligu istaknuo postigavši ova pogotka u duelu sa West Hamom imao je 'na stolu' nekoliko ponuda za nastavak karijere, a odluka je na kraju pala na Rijeku kojoj je potpisao trogodišnju vjernost.

"Imao sam ponude iz Engleske i Njemačke, ali Rijeka je za mene iskorak u karijeri, a u budućnosti možda i stanica prema najvećim evropskim klubovima", izjavio je Črnic za službenu stranicu Rijeke i dodao:

"Dinamo je veliki konkurent Rijeci, kao i Hajduk. Uskoro nas očekuje utakmica protiv Dinama, moramo se dobro pripremiti i pokazati pred svojim navijačima da se možemo boriti za vrh", dodao je slovenački fudbaler. 

Inače, Crnič prezežno igra na poziciji lijevog krilnog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi