Novopazarci izbjegli kaznu jer ne razumiju srpski jezik
Foto: Facebook

Žele rješenje na bosanskom

Novopazarci izbjegli kaznu jer ne razumiju srpski jezik

M. Šljivak

Gotovo nevjerovatna situacija dogodila se u Srbiji.

Čelnici FK Novi Pazar poslali su žalbu Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u kojoj tvrde da im je odluka o zabrani dovođenja igrača dostavljena na srpskom, a ne na bosanskom jeziku.

Disciplinska komisija FSS je Novom Pazaru zabranila registraciju novih igrača zbog duga od 143.000 eura prema bivšim fudbalerima i trenerima.

Ipak, kako su iz Novog Pazara odlučili da se pozovu na Ustav Srbije u kojom imaju pravo da im se odluka dostavi na bosanskom jeziku, odluka FSS je odložena.

Sada će sve biti prolongirano do dostavljanja zabrane na bosanskom jeziku, pa će vjerovatno Novom Pazaru biti dozvoljeno da registruje nove igrače.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Prvi meč u nastavku sezone Novopazarci igraju u Beogradu protiv Crvene zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi