Obbadi i Falcao majstorijama srušili Lavove

Pobjeda Monaca

Obbadi i Falcao majstorijama srušili Lavove

M. Šljivak

Monaco je u 11. kolu francuske Ligue 1 na svom terenu ugostio ekipu Lyona, a na kraju su Kneževi slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Domaći fudbaleri su jako dobro otvorili susret. Falcao je u petoj minuti pokušao, ali je Lopes dobro odbranio.

Lopes međutim nije mogao ništa učiniti da spriječi pogodak u 28. minuti susreta. Odbio je kratko loptu nakon kornera, ona je došla pravo na volej Mounira Obbadija, koji je sjajno pogodio za prednost Monaca od 2:0.

Do drugog gola domaći tim stiže u 36. minuti. Moutinho je uposlio Radamela Falcaa, koji prekrasnim lobom pogađa za sigutnih 2:0.

Briand je udarcem prema golmanu Subašiću završio prvo poluvrijeme, no golman domaćih je sigurno odbranio.

Bafitembi Gomis je u 62. minuti uspio da prekrasnim udarcem glavom smanji prednost Monaca na 2:1, a iako je do kraja bilo još nekoliko velikih prilika, rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za Monaco.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Monaco vs Lyon 1:0 Obbadi by footballdaily1
Monaco vs Lyon 2:0 Falcao by footballdaily1


Monaco vs Lyon 2:1 Gomis by footballdaily1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.