Obračuni Barce i PSG-a prelaze sve granice
Foto: EPA

Barca dovodi devetogodišnjaka iz Pariza

Obračuni Barce i PSG-a prelaze sve granice

M. Šljivak

Barcelona i PSG su ovog ljeta česta tema razgovora među ljubiteljima fudbala.

Naravno, uglavnom se govori o ogromnim transferima koje su napravili tokom ljeta, a čini se kako usprkos završenom transferu Neymara od 222 miliona eura, klubovi nemaju baš najbolju saradnju.

Očigledno je da se katalonski tim želi Parižanima osvetiti zbog "otimanja" jedne od najvećih zvijezda svjetskog fudbala i odlučili su se na zaista interesantan potez.

Odlučili su da iz PSG-a dovedu devetogodišnjeg Shanea, sina legende holandskog fudbalera Patricka Kluiverta i tako francuskom timu ukradu jednog od najtalentovanijih klinaca iz omladinske škole.

Mali Shane je prve fudbalske korake napravio u PSG-u. Patrick je radio kao sportski direktor ovog kluba, a usprkos otkazu na toj poziciji, njegov sin je i dalje član tima s Parka prinčeva.

Međutim, to očigledno neće još dugo biti. Barca je odlučila da anažuje ovog devetogodišnjaka koji je već dobro poznat fudbalskoj javnosti.

Shane je sa samo devet godina potpisao ugovor s američkim prozivođačem sportske opreme Nikeom, a privlači i veliku pažnju na društvenim mrežama gdje ga prati veliki broj ljudi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svakako treba naglasiti da je Patrick Kluivert čak šest godina nosio dres Barcelone (1998-2004) i da je u 255 odigranih utakmica za klub, postigao 120 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi