Obradović potpisao za Aktobe: Ovo je novi izazov za mene

Iz Kazahstana za SportSport.ba

Obradović potpisao za Aktobe: Ovo je novi izazov za mene

Jedan od najboljih igrača BHT Premijer lige BiH Marko Obradović prešao je u kazahstanski Aktobe.

Obradović je već godinama prvo ime u timu Radnika, a zapažene partije koje je pružao za bijeljinski klub su mu u konačnici donijele transfer van granica naše zemlje. Svoju karijeru će nastaviti u Aktobeu s kojim je danas potpisao ugovor na godinu i pol dana. 

"Jutros sam potpisao ugovor, preostalo je još samo da prođem ljekarske preglede", javio se Obradović iz Kazahstana za SportSport.ba, te nastavio:

"Iza mene je prelijepih pet godina u Radniku i preko 110 utakmica u Premijer ligi BiH u kojima sam postigao 40 golova i upisao 13 asistencija. Želim da se zahvalim svim ljudima iz kluba sa kojima sam sarađivao, a posebnu zahvalu dugujem direktoru Nebojši Tomiću, predsjedniku Mladenu Krstajiću, te gradonačelniku Mići Mičiću. Svojim sada već bivšim saigračima želim dobro zdravlje i puno uspjeha u novoj sezoni."

Kroz dosadašnju karijeru Obradović je već imao priliku igrati u inostranstvu, tačnije u Belgiji za Eupen i Boussu Dour. 

"Za mene je ovo novi izazov i dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja. Veselim se onome što dolazi", dodao je Obradović na kraju razgovora. 

Radnik će za Obradovića sigurno dobiti i odgovarajuće obeštećenje, s obzirom da je ovom 26-godišnjem napadaču ugovor važio do sljedećeg ljeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi