Očajna igra u revanšu nije koštala Romu
Foto: EPA

Villarreal pobijedio, ali na kraju ispao iz EL

Očajna igra u revanšu nije koštala Romu

E. Čaušević

Fudbaleri Rome poraženi su večeras na Olimpicu od Villarreala (1:0) u revanš utakmici šesneastine finala Evropske lige.

Luciano Spalletti za večerašnji revanš meč odlučio je napraviti nekoliko izmjena u početnom sastavu, jer je na klupi ostavio Edina Džeku i Mohameda Salaha. Villarreal je već u desetoj minuti imao odličnu priliku kada je zaprijetio Soriano, ali je pogodio prečku.

Roma u prvom poluvremenu nije mogla da se "sastane" s loptom, dok je Žuta podmornica s druge strane igrala jako dobro. Gosti su lošu igru rimske ekipe iskoristili u 16. minuti kada je mrežu Rome za 0:1 zatresao Borre. Do kraja prvog dijela Villarreal je mogao udvostručiti svoju prednost, ali je Alisson imao nekoliko sjajnih odbrana.

Na otvaranju drugog poluvremena ponovo dobra prilika za goste. Soldad je sjajno šutirao, ali je Alisson ponovo odlično reagovao i spasio Romu. Nakon toga Roma je uspjela koliko-toliko da uspostavi incijativu na sredini terena, te da ne dozvoli gostima da lagano dolaze do prilika.

Spallettijev eksperiment sa ostavljanjem glavnih igrača na klupi večeras je mogao koštati Romu, jer su igrači koji su dobili priliku očajno igrali u prvom dijelu. Ipak, na sreću Vučice u prvom meču su slavili sa visokih 4:0 i pored poraza večeras plasirali su se u osminu finala Evropske lige. Roma je meč završila sa igračem manje jer je u 81. minuti Rudiger dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, šesneastina finala:

Roma - Villarreal 0:1


Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi