Očajni Akinfeev poklonio tri boda Wolfsburgu

Pobjeda Vukova u Moskvi

Očajni Akinfeev poklonio tri boda Wolfsburgu

M. Šljivak

Fudbaleri Wolfsburga savladali su na gostovanju CSKA u Moskvi s 2:0 u susretu petog kola grupe B lige prvaka.

Nije ovaj susret donio baš lijep fudbal. Prvo poluvrijeme donijelo je tek nekoliko pokušaja s obje strane, ali onih velikih prilika, izuzev pokušaja Krusea nije bilo, te se na odmor otišlo bez golova.

Ipak, nastavak donosi mnogo bolji meč, a na kraju su gosti stigli do pobjede i tri boda.

Imao je CSKA dobru šansu u 62. minuti. Tošić je pogodio stativu, da bi pet minuta kasnije gosti poveli. Za 1:0 pogodio je Andre Schurrle uz veliku pomoć očajnog golmana domaćih Igora Akinfeeva.

Sve dileme oko pobjednika rijšene su u 88. minuti. Schurrle je šutira, Akinfeev je loše postavljen, te lopta odlazi u mrežu za konačnih 2:0.

Liga prvaka, grupa B, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

CSKA - Wolfsburg 0:2 (Schurrle 67', 88')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.