Očajni Dinamo se oprostio od Evrope
Foto: EPA

Skenderbeu u grupnoj fazi Evropske lige

Očajni Dinamo se oprostio od Evrope

M. Šljivak

Fudbaleri zagrebačkog Dinama oprostili su se od Evrope. U revanš meču play offa za plasman u grupnu fazu Evropske lige, Modri su na gostovanju odigrali 0:0 sa albanskim Skenderbeuom, pa ovaj tim ide dalje zahvaljujući golu u gostima u prvom meču (1:1).

Nije ovaj meč donio mnogo uzbuđenja. Dinamo nije napravio ništa u prvih 45 minuta, a nije se puno trudio ni domaći tim.

Nastavak donosi nešto aktivniju igru Dinama. Imali su u 52. minuti sjajnu šansu preko Olma, ali je mladi Španac promašio s deset metara. 

Uzvratio je domaći tim u 65. minuti. Gojak nevjerovatno griješi, Sowe je došao do lopte, ali je na sreću po Modre promašio.

Imao je Skenderbeu i igrača manje u 77. minuti. Gojaka je udario Nimaga i morao je pod tuš. Nije Dinamo ni sa igračem više uspio ništa napraviti. Ostalo je 0:0, te se ovim rezultatom zagrebački klub oprašta od Evrope.

Skenderbeu je s druge strane ovim rezultatom ponovo ispisao stranice historije albanskog fudbala i po drugi put će igrati grupnu fazu Evropske lige.

Amer Gojak je u igru ušao u 57. minuti, a Armin Hodžić je dobio šansu u 85. minuti.

Evropska liga:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Skenderbeu - Dinamo 0:0 (1:1)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi