Očajno izdanje Marseillea i Lillea okončano nulom

Ligue 1

Očajno izdanje Marseillea i Lillea okončano nulom

E. Škorić

Derbi susret 34. kola francuske Ligue 1 odigrali su Marseille i Lille, a na kraju nije bilo pobjednika.

Marseille je imao priliku da se pobjedom priključi Saint-Etienneu i Lyonu, klubovima koji se bore za plasman u Evropsku ligu, dok je Lille jako blizu da osigura nastup u Ligi prvaka.

Na Veledromeu nismo mogli uživati u nogometnoj predstavi. Lille je na početku utakmice imao dobru šansu, a ostatak utakmice uglavnom isodprosječni nogomet.

Marseille je imao veći posjed lopte, veći broj pokušaja, ali su gosti definitivno bili opasniji. Rezervista Meite je u 80. minuti umalo zatresao domaću mrežu, no šutirao je malo pokraj Mandandine desne statve.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sve u svemu, očekivali smo puno više od ove dvije ekipe. U posljednja četiri njihova međusobna duela postignuta su tek dva gola. Premalo.

Ligue 1, 34. kolo: 
Marseille - Lille 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.