Očekivana, ali ne tako visoka pobjeda Arsenala nad Suttonom

Topnici idu u četvrtfinale FA Kupa

Očekivana, ali ne tako visoka pobjeda Arsenala nad Suttonom

Teme:

Fudbaleri Arsenala su večeras na gostujućem terenu očekivano savladali Sutton sa 2:0 i plasirali se u četvrtfinale FA Kupa.

Engleski petoligaš, koji je Arsenal dočekao na stadionu kapaciteta oko pet hiljada gledalaca, bio je lagan zalogaj za Topnike, koji ipak nisu oduševili.

Arsenal se na početku utakmice dosta mučio protiv nedoraslog protivnika ali je onda u 26. minuti Perez pogodio za 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Deset minuta igre u drugom dijelu bilo je potrebno Topnicima da uduplaju vodstvo. Na dodavanje Monreala, Walcott je u 55. minuti pogodio za 2:0 i tako otklonio sve dileme oko pobjednika u ovom susretu.

Sutton je do kraja utakmice imao nekoliko ozbiljnih prilika da se vrati u meč, a najbolju u 65. minuti kada se tresla prečka gola Ospine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostalo je na kraju 2:0 za Arsenal, koji će u četvrtfinalu ponovo imati veoma lagan zadatak jer će na Emiratesu dočekati ekipu Lincolna.



Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi