Od četvrte napadačke opcije do heroja Cityja

Stevan Jovetić kao preporođen

Od četvrte napadačke opcije do heroja Cityja

Stevan Jovetić ovog ljeta igra kao preporođen u dresu Manchester Cityja i čini se da je Crnogorac konačno dočekao svojih pet minuta u dresu šampiona Engleske.

Nakon što je prošle sezone bio tek četvrta opcija u napadu Građana, ovu je Jovetić otvorio na sjajan način. Bio je heroj pobjede Cityja nad Liverpoolom od 3:1, a u tom trijumfu postigao je dva prva gola  te je proglašen za igrača utakmice. 

 

Jovetić je briljirao i na pripremama Cityja, između ostalog baš protiv Liverpoola. Njima je i u prijateljskom susretu odigranom krajem jula Crnogorac postigao dva gola. Dvostruki strijelac je bio i u susretu protiv Milana, a zabijao je još Al-Ainu te Olympiakosu i već tada se dalo naslutiti da Stevan neće biti samo nijemi posmatrač u novoj sezoni.

Jovetić se izborio za svoje mjesto u ekipi čemu svjedoči podatak da je obje dosadašnje utakmice Premiershipa započeo od starta u tandemu sa našim Edinom Džekom. Istini za volju, tome je dosta doprinijela povreda Negreda te nedovoljna fizička sprema Aguera, ali se zaista može reći da je svoje minute Jovetić iskoristio na najbolji mogući način.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.