Od izbjegličkog kampa do statusa zvijezde u Bundesligi

Kada snovi postanu stvarnost

Od izbjegličkog kampa do statusa zvijezde u Bundesligi

E. Škorić

Ousmane Manneh jučer je pogodio za pobjedu Werdera nad Bayerom (2:1).

Manneh je postigao svoj prvi gol u Bundesligi dvije godine nakon što je u Njemačku stigao kao izbjeglica iz Gambije.

On se sa 17 godina preselio u Njemačku, a iza njega je ostala kompletna porodica. Kada je došao u njemački izbjeglički kamp, počeo je aktivnije da igra nogomet, a dvije godine kasnije postao je zvijezda.

"Ne mogu da vjerujem. Je li ovo san? Ovo je nešto najveće u mom životu", kazao je 19-godišnjak.

Manneh je najprije impresionirao u njemačkom petolišgau Bumenthaleru, gdje je 2014. godine u 11 mečeva dao 15 golova. U martu 2015. godine, priključio se rezervama Werdera, ali ove sezone dobio je šansu u prvom timu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Teško je opisati osjećaje. Ponosan sam što sam prvi Gambijac u Bundesligi, a sada i prvi koji je dao gol u ovakvoj ligi", kazao je saigrač našeg Izeta Hajrovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti