Od očaja do sjaja: Inter i Napoli remizirali na Meazzi
Foto: EPA

Remi na Meazzi

Od očaja do sjaja: Inter i Napoli remizirali na Meazzi

M. Šljivak

Fudbaleri Intera i Napolija remizirali su večeras na Guseppe Meazzi u susretu 7. kola italijanske Serie A rezultatom 2:2.

Očajan meč su pružila ova dva tima. Inter je bio bolji rival u prvom poluvremenu u kojem su stvorili dvije dobre prilike.

Prvo je Mauro Icardi iz dobre situacije šutirao preko gola, da bi Hernanes nakon dobrog udarca pogodio stativu.

Na odmor se otišlo bez golova, a nastavak je počeo pogođenom stativom od strane Lorenza Insignea.

Bez prilika se igralo sve do 79. minute kada je Napoli stigao do vodstva. Jose Callejon je pogodio za prednost gostiju od 1:0.

Samo dvije minute kasnije Inter je izjednačio. U prvom kontaktu s loptom po ulasku u igru Freddy Guarin je pogodio za 1:1.

Zatim je nastala prava ludnica u završnici susreta. Prvo je Callejon u 90. minuti pogodio za 2:1, da bi Hernanes u drugoj minuti nadoknade pogodio za konačnih 2:2.

Serie A, 7. kolo:

Inter - Napoli 2:2 (Guarin 82', Hernanes 90+2' / Callejon 79', 90')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.