Od toliko lijepih trenutaka, Verratti pamti one najgore

Najgore uspomene karijere

Od toliko lijepih trenutaka, Verratti pamti one najgore

Italijanski vezni fudbaler Marco Verratti proteklih sezona igra voma dobro u francuskom PSG-u.

Verratti je u godinama koje su iza nas postao jedan od najboljih veznih fudbalera svijeta, a odigrao je mnogo velikih utakmica sa svojim timom, te osvajao brojne trofeje.

Ipak, on poručuje da iz dosadašnje karijere najviše pamti samo one loše stvari.

"Dvije stvari posebno pamtim iz svoje četiri sezone u Ligi prvaka. Najviše pamtim poraz od Barcelone u prvoj sezoni, kada nam je Carlo Ancelotti bio trener. Osjećali smo ponos što smo namučili najbolju ekipu svijeta, igrali smo odlično i vodili do 15-ak minuta prije kraja. Bili smo ponosni jer smo dali maksimum, što je uvijek najvažnije u nogometu. Pa i ako izgubite od boljeg, nije strašno. Te sam večeri shvatio da sam došao na najvišu razinu", rekao je Verratti pa se osvrnuo i na najgoru uspomenu:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Najgora mi je uspomena poraz 2:0 na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja 2013./2014., nakon pobjede 3:1 kod kuće. Primili smo gol tri minute prije kraja, to me i danas boli", poručio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi