Odabrao Crnu Goru ispred Srbije i poručio: Presretan sam!

Strijelac gola u finalu SP U-20 donio odluku

Odabrao Crnu Goru ispred Srbije i poručio: Presretan sam!

Mladi fudbaler Čukaričkog i član zlatne generacije U-20 reprezentacije Srbije Staniša Mandić u budućnosti neće nastupati za reprezentaciju naših istočnih susjeda.

Mandić je odlučio prihvatiti poziv crnogorskog selektora, koji ga je pozvao u seniorski tim.

"Moja odluka je konačna. Odabrao sam Crnu Goru i tu odluku ništa ne može poremetiti. Dobio sam poziv Brnovića i u razgovoru sa porodicom, klubom i prijateljima odlučio da ga prihvatim. To je za mene čast i nadam se da ću opravdati očekivanja", rekao je Mandić, kojim je potom prokomentarisao izjave predstavnika FSS:

"O tim ljudima imam veliko poštovanje i ne želim mnogo govoriti o tome. Čuo sam se sa selektorom Paunovićem, saopštio mu svoju odluku i on je uvažio. Ostali smo veliki prijatelji".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Staniša Mandić je bio važan igrač u omladinskoj selekciji Srbije, a bio je strijelac prvog gola na finalnoj utakmici protiv Brazila (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.